Wethouder Riet Austie reikt eerste Sjors Sportief en Creatief boekje uit aan tekenwedstrijd winnares Lina Tan

Lisse – De tekening van Lina Tan werd verkozen als de aller mooiste van de tekenwedstrijd van Sjors Sportief en Creatief. Hiermee staat haar tekening op de voorkant van elk Sjors Sportief en Creatief boekje van het komend schooljaar (2022-2023). Vandaag, maandag 12 september, kreeg Lina Tan het eerste boekje uitgereikt door wethouder Riet Austie op de Tweemaster, locatie Nassaupark.

Winnaar

Naast de uitreiking van het eerste Sjors Sportief & Creatief boekje, ontving Lina haar ingelijste tekening én kreeg zij het boek ‘Meisjes en sport’ van Team Buurtsportcoaches Lisse.

Kennis maken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Creatief maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Lisse. Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Lisse sinds 2020 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij hen past. Ook kunnen zij hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Met behulp van dit overzicht- en aanbodboekje, kunnen kinderen zich inschrijven voor (veelal gratis) proeflessen musical, volleybal, yoga, zingen, theater, roeien, muziek en nog veel meer!

‘Sjors Sportief en Creatief is een initiatief van Team Buurtsportcoaches Lisse i.s.m. gemeente Lisse, regionale sportverenigingen, cultuurinstellingen en andere activiteitenaanbieders’ vertelt Cora Zijlstra, JOGG- regisseur bij gemeente Lisse, onderdeel van het Team Buurtsportcoaches Lisse. ‘Als team vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur dichtbij huis.

Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in gemeente Lisse te ontdekken. Zonder dat je meteen lid moet worden’.

De Sjors-formule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich eenvoudig (en vaak kosteloos) kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een mooie kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden en hun aanbod onder de aandacht te brengen.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Lisse deze week ontvangen. Er zijn 3000 boekjes gedrukt. ‘Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten’ aldus Zijlstra.

“Op de website www.lisseactief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten gemakkelijk aanmelden. Kinderen kunnen zich eenvoudig aanmelden voor verschillende activiteiten. De inschrijving start op dinsdag 20 september aanstaande. Hopelijk sluiten nog meer aanbieders aan én melden de kinderen zich zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken’.

Meer informatie: Cora Zijlstra, JOGG regisseur Lisse, werkzaam bij SportSupport Kennemerland SportSupport | 023 526 03 02 | czijlstra@sportsupport.nl

 

 

 

Foto’s: Stichting SportSupport Kennemerland, rechtenvrij