Vorige week was de week van het Nationaal Schoolontbijt. Ook in Heemstede is dit niet ongemerkt voorbij gegaan.  Op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 november was het jaarlijkse Heemstede Sportontbijt in de horecagelegenheid van Sportplaza Groenendaal georganiseerd door SportSupport. Veel enthousiaste kinderen uit groep zes van basisscholen de Voorwegschool, de Jacobaschool, De Ark, de Nicolaas Beetsschool, de Bosch & Hovenschool, de Molenwerf en de Prinses Beatrixschool.

Op woensdag heeft Sjaak Struijf, Wethouder Sport bij gemeente Heemstede het ontbijt geopend en op donderdag burgemeester Astrid Nienhuis. Beide hebben het belang van een goed ontbijt uitgelegd. Ontbijten zorgt voor energie en een goede start van de dag. Na de opening hebben Astrid Nienhuis en Sjaak Struijf gezellig mee gegeten met de kinderen. Anders dan voorgaande jaren was er naast brood ook yoghurt. Zo konden de kinderen die liever geen brood eten ‘s ochtends een bakje yoghurt met muesli en fruit nemen. Dit viel erg in de smaak. Na het ontbijt hebben de kinderen vier verschillende clinics gedaan.

Verenigingen uit Heemstede en omgeving verzorgden deze clinics. Elke dag stond er iets anders op het programma. Zo verzorgde Kenamju de judoclinic. De kinderen leerden diverse grepen en hebben wedstrijdjes tegen elkaar gedaan. Tafeltennis werd gegeven door MJ Tafeltennis. Ze hadden verschillende tafels mee en er werde gevarieerde oefeningen gedaan. Sportief Geluk verzorgde kickboks. Er werden allerlei stoten geleerd met krachtoefeningen tussendoor. Ook konden de kinderen dammen gegeven door de Haarlemsche Damclub. De kinderen waren erg geconcentreerd bezig en voor velen was het hun eerste kennismaking met de sport dammen. In Dansstudio Jolein werd dans gegeven. De Houtsche RFC was aanwezig met een rugbyclinic, de kinderen speelden allerhande spelletjes en leerden zo de basis van rugby kennen.

Het waren drie geslaagde ochtenden met allemaal blije kinderen. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan en de verenigingen hebben leuke clinics gegeven. Het hele ontbijt werd gesponsord door winkels in Heemstede: De Alexanderhoeve, Houweling Fresh & Fruit Heemstede, Bakker Van Vessem, Slagerij van der Werff, DekaMarkt en Coop De Koning.