Maandag 8 oktober 2018 was de jaarlijkse Heemstede Sportdag. Wederom een groot succes, bijna 500 kinderen uit groep 7 en 8 hebben een onwijs leuke en sportieve dag gehad. Dit jaar deden er 8 basisscholen uit Heemstede mee. Dit waren de Voorwegschool, de Molenwerf, de Ark, de Evenaar, de Icarus, de Nicolaas Beetsschool, de Crayenesterschool en de Prinses Beatrixschool.

Maar liefst 25 verenigingen uit Heemstede en omgeving gaven die dag de verschillende sportclinics. Sportpark Groenendaal is deze dag intensief gebruik, de sportvelden, de zalen, het zwembad en natuurlijk ook de kantine. De kinderen waren overal te vinden.

Ontdek nieuwe sporten
Een sportdag wordt gegeven om kinderen extra te laten bewegen en te laten zien hoe leuk sporten is, in een groep of individueel. Maar daarnaast worden de clinics gegeven om kinderen kennis laten maken met verschillende sporten. De kinderen hebben sportclinics gedaan van relatief onbekendere sporten, waar ze anders niet mee in aanraking zouden komen. Zoals bijvoorbeeld roeien, slagbal of boogschieten. Het was een geslaagde dag voor de verenigingen. Want door zelf een sport te ervaren en te doen is natuurlijk geen betere manier om de eigen sport te promoten en uiteindelijk nieuwe leden binnen te halen. Voor de clinic gevers was er een lekkere lunch samengesteld. Dit was mede mogelijk gemaakt door Bakker van Maanen, Slagerij van der Werff, DekaMarkt Heemstede en Houweling Fresh & Fruit.

Samen sporten en genieten
De Sportdag werd geopend door de burgemeester Astrid Nienhuis en de wethouder Sjaak Struijf. De kinderen hadden van tevoren een aantal vragen bedacht voor de burgemeester en wethouder en deze werden tijdens de opening gesteld. De kinderen deden een gezamenlijke warming-up en daarna begonnen ze fanatiek aan de clinics. In de pauze kon iedereen even bijkomen om in de middags nog even te knallen bij de andere clinics. De dag werd samen afgesloten en er kwam een groot applaus voor alle kinderen hun inzet en ze kregen allemaal een leuk presentje.

SportSupport
Deze sportdag wordt elk jaar in opdracht van Gemeente Heemstede georganiseerd door SportSupport, een leven lang gezond actief