Op woensdag 1 juli was de kick-off van het nieuwe Sport & Fun project op het Arthur van Schendelplantsoen. SportSupport, Pré Wonen en Speeltuin Delftwijk hebben de handen in één geslagen en organiseren elk woensdagmiddag een Sport & Fun activiteit voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

De kick-off was een groot succes. Ruim 50 kinderen hebben genoten van een zomerse en sportieve middag. Er waren verschillende activiteiten. Voor de jongens was de pannakooi het populairst, maar ook het ouderwets zaklopen en blik gooien bleken voltreffers. Voor de kinderen stond er water en vers fruit klaar, verzorgd door JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

De reguliere activiteit is elke woensdag van 15:15 – 16:15 uur op het Arthur van Schendelplantsoen, verzorgd door buurtsportcoach Sahar: ‘’Ik heb er na vandaag helemaal super veel zin in. Ik kijk er naar uit om met een grote groep kinderen lekker iedere week te sporten. Maar we gaan ook andere leuke dingen doen zoals  een graffiti workshop, opruimacties in de buurt en knutselen’’.

SportSupport treedt in opdracht van de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Velsen op als werkgever van buurtsportcoaches. Elke gemeente heeft specifiek beleid op de inzet van de buurtsportcoaches. Voor meer informatie kijk op de website van SportSupport.