Kennisbijeenkomst nieuwe privacy wetgeving (AVG)

By 27 mrt 2018Agenda

Hierbij attenderen wij u graag op de volgende kennisbijeenkomst:

 Uw vrijwilligersorganisatie klaar voor de nieuwe privacy wetgeving (AVG)

Datum:           27 maart 2018
Tijd:                17.30 – 19.30 uur
Locatie:          Museum Het Dolhuys, Schotersingel 2 Haarlem

Vanaf 25 mei 2018 gelden er nieuwe strenge privacyregels, voortkomend uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  De nieuwe wetgeving verwacht van (kleine) stichtingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties dat ze actief stappen zetten om deze regels in te voeren. Alles omtrent de privacy van o.a. leden, klanten en vrijwilligers moet worden uitgezocht, geregeld en vastgelegd.

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving heeft Mevr. Mr. A. van de Laar en Dhr. Mr. M. Reker van Pot Jonker Advocaten bereid gevonden om voor kleine stichtingen, verenigingen, vrijwilligersorganisaties en vrijwilligersinitiatieven een heldere toelichting te geven op de AVG.

 Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Welke persoonsgegevens vallen onder de nieuwe verordening?
  • Hoe gaat u daar als organisatie mee om?
  • Welke rechten hebben betrokkenen (leden, klanten, vrijwilligers)?
  • Wat te doen om datalekken te voorkomen?
  • Wat moet u in beleid regelen?

Na afloop van deze bijeenkomst weet u welke verantwoordelijkheden de nieuwe wetgeving met zich meebrengt en wat de vereniging of stichting moet gaan regelen.

 Aanmelden voor deze bijeenkomst is nodig en kan tot 23 maart a.s. met een e-mail aan: info@vrijwilligersacademiehaarlem.nl

Wilt u bij uw aanmelding vermelden bij welke vereniging/organisatie u (vrijwillig) werkzaam bent en hoe ver uw organisatie al is met de voorbereidingen op de AVG.

U bent van harte welkom op 27 maart om 17.00 uur voor een broodje vooraf in het Dolhuys café. Het programma start om 17.30 uur.

Met vriendelijke groet,
Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving